Leipomo 050 4079599   Kahvila-myymälä 050 4524236

Ossin Pullan tuotteiden terveysvaikutukset uudelle tasolle

Suomalaisten d-vitamiinin saanti on tutkimuksissa todettu liian vähäiseksi. Pohdimme mitä me leipurit voisimme tehdä tilanteen korjaamiseksi, ja päätimme vaihtaa D-vitamiinia sisältävään hiivaan. Lue tästä kansallisista suosituksista ja siitä, mihin tuotteisiin lisäämme D-vitamiini hiivaa.

Suomalaisten d-vitamiinin saanti on tutkimuksissa todettu liian vähäiseksi. THL suosittaa lisä d-vitamiinin nauttimista 10-20 µg/vrk. Perinteisesti d-vitaminoituja elintarvikkeita ovat olleet maidot ja rasvalevitteet. Monet eivät pysty maitotuotteita käyttämään ja rasvojen käyttöä on pyritty vähentämään. Näistä tuotteista D-vitamiinin saati on saattanut tyrehtyä kokonaan. Mikäli vitamiineja ei nautita purkista voi vaarana olla puutostila.

Ossin Pulla on terveellisemmän leivonnan edelläkävijänä ottanut käyttöön D-vitamiini hiivan kaikissa ruistuotteissa 3.2.2016 alkaen. Asteittain siirrymme käyttämään D-vitamiini hiivaa kaikissa hiivalla kohotettavissa tuotteissa. Hiivan tuottama D-vitamiini on luonnollista ja stabiilia D2 vitamiinia, eikä se häviä tuotteesta paiston aikana. Valmiissa leivässä on D-vitamiinia 2-5 µg/100g, pullassa ja viinerissä jopa 8-12 µg/100g. 

THL:n suositusten mukaan viljatuotteet kuuluvat jokapäiväisen ravintoon. Päiväannos leipää on noin 6-9 siivua, tämä määrä täyttää D-vitamiinin tarpeen, mikäli nauttii Ossin Pullan tuotteita. Nyt ei pulla päivässä ole  paha asia, laskiaispulla sisältää jopa 3 µg D-vitamiinia ja 15 µg jodia, molemmat välttämättömiä ihmiselle. Jodipitoisen suolan käytön Ossin Pulla aloitti jo elokuussa 2015, tässäkin seuraten uusimpia suosituksia. 

0
Feed

Jätä kommentti