
Suomalaisten d-vitamiinin saanti on tutkimuksissa todettu liian vähäiseksi. Pohdimme mitä me leipurit voisimme tehdä tilanteen korjaamiseksi, ja päätimme vaihtaa D-vitamiinia sisältävään hiivaan. Lue tästä kansallisista suosituksista ja siitä, mihin tuotteisiin lisäämme D-vitamiini hiivaa.
Suomalaisten d-vitamiinin saanti on tutkimuksissa todettu liian vähäiseksi. THL suosittaa lisä d-vitamiinin nauttimista 10-20 µg/vrk. Perinteisesti d-vitaminoituja elintarvikkeita ovat olleet maidot ja rasvalevitteet. Monet eivät pysty maitotuotteita käyttämään ja rasvojen käyttöä on pyritty vähentämään. Näistä tuotteista D-vitamiinin saati on saattanut tyrehtyä kokonaan. Mikäli vitamiineja ei nautita purkista voi vaarana olla puutostila.
Ossin Pulla on terveellisemmän leivonnan edelläkävijänä ottanut käyttöön D-vitamiini hiivan kaikissa ruistuotteissa 3.2.2016 alkaen. Asteittain siirrymme käyttämään D-vitamiini hiivaa kaikissa hiivalla kohotettavissa tuotteissa. Hiivan tuottama D-vitamiini on luonnollista ja stabiilia D2 vitamiinia, eikä se häviä tuotteesta paiston aikana. Valmiissa leivässä on D-vitamiinia 2-5 µg/100g, pullassa ja viinerissä jopa 8-12 µg/100g.
THL:n suositusten mukaan viljatuotteet kuuluvat jokapäiväisen ravintoon. Päiväannos leipää on noin 6-9 siivua, tämä määrä täyttää D-vitamiinin tarpeen, mikäli nauttii Ossin Pullan tuotteita. Nyt ei pulla päivässä ole paha asia, laskiaispulla sisältää jopa 3 µg D-vitamiinia ja 15 µg jodia, molemmat välttämättömiä ihmiselle. Jodipitoisen suolan käytön Ossin Pulla aloitti jo elokuussa 2015, tässäkin seuraten uusimpia suosituksia.
Jätä kommentti
Ota yhteyttä
Kiitos yhteydenotostasi.
Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
Hups, viestiäsi lähetettäessä tapahtui virhe.
Yritä myöhemmin uudelleen.