Ruisvehnää uudistettiin

Ruisvehnäleivän valmistuksessa olemme ottaneet käyttöön ”vanhan” tekniikan. Uusi leipomo ja uudet koneet mahdollistavat perinteistä leivontaa. Leivän valmistukseen käytämme nyt aikaa paljon enemmän kuin ennen, aika annetaan hiivalle. Teemme taikinan ja jätämme sen lepäämään, hiiva aloittaa työnsä ja muodostaa taikinaan makuaineita, kaasuja ja muokkaa taikinasta parempaa kuin yksikään kone. Kun pitkään levännyt taikina leivotaan leiväksi ja paistetaan kypsäksi, saadaan maukas, täyteläinen ja hienorakenteinen leipä. Pitkä valmistusprosessi mahdollisti kuitupitoisuuden nostamisen, ruisvehnä on nyt runsaskuituista ( kuitua 6,4 %).

Uudistuksen myötä leivän koko on hieman kasvanut, painoa on nyt 290 g. Ruisvehnän saat kaupoista pakattuna uuteen pussiin. Paperipussi on uusinta tekniikkaa, sisältä todella ohuesti muovipinnoitettu ja näin leivän säilyvyys on parantunut.

Ruisvehnän tuoteseloste

Hämeenlinnan herkullisin leipomo

Ossin Pulla Oy on hämeenlinnalainen perheleipomo joka on leiponut hämäläisille leipää ja pullaa jo vuodesta 1982. Leipomo työllistää yhdeksän leipomoalan ammattilaista minkä lisäksi kahvila-myymälässä Hätilässä asiakkaita palvelee kolme myyjää. 

Lähileipää ja paikallista pullaa

Perheleipomon perusti Aulangontielle Eila ja Raimo Tamminen 2.7.1982. Leipomo nimettiin tuolloin juuri leipuri-ammattikoulusta päässeen Ossi-pojan mukaan. Vuonna 1993 tehdyllä sukupolvenvaihdoksella vetovastuu yrityksestä siirtyi sisaruksille Ossi Tammiselle ja Tarja Lindellille. Tulipalon tuhottua leipomon Aulangontiellä tammikuussa 2014 siirsimme tuotantotilat Teollisuuskadulle Ratasniittyyn. Maukkaita lähileipomon leipiä ja pullia löytyy kaupoista Hämeenlinnasta, Turengista, Iittalasta ja Tervakoskelta. Lisäksi toimitamme aamuisin tuoreita herkkuja suurkeittiöille, kahviloille ja yritysasiakkaille. 

Käsityötä ja perinteitä 

Suurin osa leivonnasta on edelleen käsintyötä, jota teemme käyttäen perinteisiä reseptejä ja laadukkaita raaka-aineita. Miedosti happamat, hämäläiseen makuun sopivat ruisleivät ja limput leivomme perinteisesti käyttäen aitoa raskia eli hapanjuurta. Karjanpiirakatkin rypytämme käsityönä. Pääsiäiseksi teemme vanhanajan imellettyä ja uunissa hitaasti kypsytettyä mämmiä. 

Kahvila-myymälät 

Hätilän kahvila-myymälässä voit nauttia maukkaita ja tuoreita, oman lähileipomosi tuotteita paikan päällä tai ottaa mukaan kotiinviemisiksi. 

Lämpimästi tervetuloa maistelemaan uunituoreita lähileipomon leivonnaisia Ossin Pullaan! 

Ossin Pullan tuotteiden terveysvaikutukset uudelle tasolle

Suomalaisten d-vitamiinin saanti on tutkimuksissa todettu liian vähäiseksi. THL suosittaa lisä d-vitamiinin nauttimista 10-20 µg/vrk. Perinteisesti d-vitaminoituja elintarvikkeita ovat olleet maidot ja rasvalevitteet. Monet eivät pysty maitotuotteita käyttämään ja rasvojen käyttöä on pyritty vähentämään. Näistä tuotteista D-vitamiinin saati on saattanut tyrehtyä kokonaan. Mikäli vitamiineja ei nautita purkista voi vaarana olla puutostila.

Ossin Pulla on terveellisemmän leivonnan edelläkävijänä ottanut käyttöön D-vitamiini hiivan kaikissa ruistuotteissa 3.2.2016 alkaen. Asteittain siirrymme käyttämään D-vitamiini hiivaa kaikissa hiivalla kohotettavissa tuotteissa. Hiivan tuottama D-vitamiini on luonnollista ja stabiilia D2 vitamiinia, eikä se häviä tuotteesta paiston aikana. Valmiissa leivässä on D-vitamiinia 2-5 µg/100g, pullassa ja viinerissä jopa 8-12 µg/100g. 

THL:n suositusten mukaan viljatuotteet kuuluvat jokapäiväisen ravintoon. Päiväannos leipää on noin 6-9 siivua, tämä määrä täyttää D-vitamiinin tarpeen, mikäli nauttii Ossin Pullan tuotteita. Nyt ei pulla päivässä ole  paha asia, laskiaispulla sisältää jopa 3 µg D-vitamiinia ja 15 µg jodia, molemmat välttämättömiä ihmiselle. Jodipitoisen suolan käytön Ossin Pulla aloitti jo elokuussa 2015, tässäkin seuraten uusimpia suosituksia. 

             

Kerro meistä kavereillesi

Olemme SoMessa

  • Facebook